top of page

Yogatimer

Timer er enkelstående klasser, som bookes individuelt. Herunder beskriver vi de forskellige klasser.

Hanna 3.jpeg

Yoga
(Hatha yoga)

vinyasa.jpg

Flow yoga

Tiia yoga 3_edited.jpg

Blid/begynder yoga

Hanna 1.jpeg

Restorativ yoga

Yoga (hatha yoga)

Yoga er klassisk yoga for moderne mennesker.

I vores yogatimer kan du forvente et forholdsvis roligt tempo, med pauser mellem stillingerne, krydret med flow og varme i kroppen. Fokus i yogatimer er typisk på at udføre de klassiske stillinger korrekt - efter din  krops kunnen – og at mærke kroppen.

Vi fokuserer på at sanse med og i kroppen. Vi arbejder med muskler, knogler og led – så de kommer ind i de mest optimale stillinger rent anatomisk. Stillingerne udføres i takt med åndedrættet og timerne afsluttes altid med en savasana (afspænding).

Blid/begynder yoga

Blid /begynder yoga er yoga i roligt tempo. Vi laver øvelser, som ikke er fysisk særlig svære/krævende, men som alligevel har en stor virkning på krop og sind. OBS!

Vi anbefaler alle nybegyndere at starte med blid/begynder yoga.

 

Timen består af en perlerække af enkle stående yogastillinger, blide stræk siddende på gulvet, liggende stillinger og enkle flows.


Blid/begynder yoga passer til alle: Unge og gamle, stive og smidige, mænd og kvinder, nybegyndere og erfarne. Det er et godt valg, hvis du ikke har meget energi, men ønsker at mærke dig selv ved at øge kroppens bevægelighed og finde ro i sindet. Det er også for dig, der har skavanker.

Flow yoga

vinyasa.jpg

I flow yoga bliver yogastillingerne udført i et hurtigere tempo end i vores andre yogatimer. Stillingerne bliver sat sammen i kortere eller længere sekvenser.

 

Fokus er på at skabe flow og at bevæge kroppen i takt med åndedrættet. I flow yoga er overgangen fra en stilling til en anden lige så vigtig som dét at være i en stilling. Det vedvarende fokus på bevægelse og åndedræt kan frembringe en tilstand af meditation i bevægelse.

Ved udførslen af flow yoga dannes der meget varme i kroppen og det hjælper til at udskille affaldsstoffer.

Hvis du er begynder eller har skavanker, er det en god idé at starte yogaen med roligere yoga.

Men ellers: Hvis op bare på og nyd flowet!

Restorativ yoga

Restorativ yoga.jpeg

Restorativ yoga betyder hvilende yoga og er den blideste form for yoga på skemaet. Måske har du brug for mest mulig ro, fordi du er stresset. Måske bruger du den restorative yoga til at forberede kroppen til den mere aktive yoga. Endelig kan vi varmt anbefale en kombination af hvilende og aktiv yoga.


Timerne begynder med en halv times opvarmning - stående, siddende og/eller liggende. Derefter guides du ind i de restorative stillinger, hvor din krop bliver støttet af yogapøller, tæpper, bælter og blokke. Du hviler i stillingerne i op til ti minutter ad gangen. Det er en vågen form for hvile, hvor du får mulighed for at synke dybere ind i dig selv.


Restorativ yoga kan især hjælpe dig der er stessramt. Denne yogaform  kan give dig en velfortjent pause fra sindets uro og en følelse af at lande i kroppen lige nu og her.

Skema

bottom of page