top of page

Yoga for stressramte

Hos Yoga med vinger har vi en helt særlig ekspertise i stresshåndtering.  Vi har hjulpet mange stressramte tilbage til ro og velvære. Vi (Hanna og Tiia) har begge gennemlevet svære stressforløb, og vi har vi på hver vores måde har haft interesse for netop dette område i mange år.

Tiia har arbejdet med krop, meditation og massage hele sit voksenliv - med henblik på balance i krop og sind - og Hanna har sygeplejen, NADA- og TRE uddannelse. Til sammen har vi skabt nogle helt unikke tilbud til dig, som føler dig stresset. De kan sammensættes præcis, så det passer til dig – da ingen stressforløb er ens.

 

Til dig, som er stressramt, anbefaler vi: begynder/blid yoga, blid yoga, restorativ yoga, NADA (øreakupunktur), meditation (hold), TRE (rystning - hold), massage og/eller enetimer i yoga. Uanset hvilke tilbud du vælger, beder vi dig fortælle os, at du kæmper med stress - det gør det nemmere for os at støtte dig i din proces.

Du er velkommen uanset, hvor du befinder dig i dit stressforløb – før, under eller efter eventuel sygemelding.
 

HVAD ER STRESS?

Kortvarig stress fremmer din evne til at handle effektivt i en presset situation. Men hvis du over længere tid oplever, at indre/ydre krav overstiger dine ressourcer, så opstår der en belastningstilstand, som skader dit helbred. Krop og sind er i konstant alarmberedskab, og du bliver konfronteret med et hav af varierende symptomer såsom: Søvnløshed, myldertanker, hjertebanken, uro, svimmelhed, anspændthed, apati, hyperaktivitet, udmattelse mv. Alt sammen betyder, at dit nervesystem er i ubalance og din krop kalder på ro.


HVORFOR KAN YOGA HJÆLPE?
Yoga og vores andre tilbud regulerer dit nervesystem, så alarmberedskabet falder til ro. Du vil mærke din puls og åndedrætsfrekvens falde og fordøjelsen gå i gang. Det betyder, at den del af dit nervesystem, som stimulerer til hvile har taget over. Din krop og dit sind kender denne tilstand – den er bare trådt i baggrunden, fordi stress er blevet din normaltilstand.

Ved at vende tilbage til ro og hvile for en stund – mens du er hos os - kan kroppen over tid finde tilbage til den ro, som den kendte en gang. Til en start mærker du det måske kun, imens du er i gang, men over tid, vil du også kunne finde ind i den tilstand udenfor yogamåtten eller massagebriksen.

 

Under en yogatime (eller vores andre tilbud) får du en pause fra dine bekymringer og eventuelle selvbebrejdelser. Til yoga overtager vi så at sige "kommandoen" for en stund og guider dig verbalt til at bruge din krop på en måde, hvor du bliver nød til at koncentrere dig om den - og myldertankerne får mindre plads.

Til massage vil de kyndige hænder guide din opmærksomhed ud i din krop. Til NADA vil de punkter i dine øre, som nålene sættes i, stimulere til ro på nervesystemet. Ved TRE (rystning) giver kroppen slip på både nye og gamle spændinger i krop og sind.

I disse pauser fra uro vil du opleve at noget nyt kan opstå. Du bliver bedre til at lytte til din indre visdom og have kontakt til dine dybeste behov - så du på sigt igen kan leve et liv med mindre stress og mere balance.

bottom of page